Descriere tencuieli mecanizate

Preturile la tencuieli mecanizate sunt in functie de grosimea aplicata si tipul de materiale folosite.

In general o tencuiala mecanizata la o grosime medie de 2 cm este mai ieftina decat o tencuiala clasica. La tencuieli mecanizate putem folosi doua tipuri de materiale: materiale de tencuit pe baza de ipsos si materiale de tencuit pe baza de var ciment. Materialul se aplica cu ajutorul unei masini de tencuit, astfel se mareste randamentul considerabil. Executam urmatoarele tencuieli mecanizate:

1. Executarea tencuielilor mecanizate pe baza de ipsos se realizeaza cu materiale preambalate ce au in compozitia lor ipsosul. Aceste tencuieli se aplica numai la interior si au proprietatea de a regla umiditatea camerei. Sunt tencuieli cu un grad ridicat de finisare de calitate si de aceea nu mai necesita alt strat de glet. Suprafata pe care trebuie aplicata trebuie sa fie pregatita, sa nu fie sarme de la cofraje, pentru a evita aparitia ruginii in tencuiala, deoarece mortarul este coroziv.

2. Tencuielile pe baza de ciment se aplica cu materiale preambalate si au in compozitia lor ciment, var si diversi lianti. Se aplica atat la interior, in bai si bucatarii cat si la exterior. Aceste tencuieli necesita doua straturi de glet pentru a obtine finisaje perfecte. Si in cazul acestor tencuieli suprafata de aplicare trebuie sa fie pregatita.

3. Aplicarea mecanizat a tencuielilor pe baza de mortare traditionale de va face cu utilaje speciale. Aceste tencuieli au in compozitia lor nisip si ciment si reprezinta un mortar de incarcatura, de aceea finisajele ulterioare sunt mai costisitoare. Se pot aplica atat la interior cat si la exterior. Tencuielile cu mortare clasice necesita tinci si doua straturi de glet de finisare, pentru obtinerea calitatii dorite. Daca aceste tencuieli sunt mai ieftine in privinta mortarului de aplicare, ele sunt mai scumpe in privinta finisajelor, unde gletul si manopera costa in plus.

In toate cazurile, indiferent de mortarul aplicat, este foarte important respectarea retetei producatorului si malaxarea la debit constant a mortarelor.

Pentru cerere oferta tencuieli mecanizate, preturi, informatii si sfaturi utile cu privire la materiale de tencuieli, nu ezitati sa ne contactati.
CONTACT